Haití

Es repeteixen assassinats a les fronteres.

Masacre a Melilla

El passat 24 de juny es va produir un intent de travessar la tanca frontera a Melilla. Hi van morir com a mínim 37 persones.

Centenars de persones, la majoria d’elles subsaharianes, van intentarsaltar la tanca frontera, però niomés 133 van arribar a la ciutat autònoma. Posteriorment van ser deportades a la comissaria de la Policia Nacional espanyola i d’allà al Centro de estancia temporal para immigrantes (CETI) de la mateixa ciutat. La resta de persones van ser brutalment atacades per la policia marroquina,havent-hi desenes d’elles, ferides, i la mort d’almenys 37.

En aquest episodi, la Guàrdia Civil també va participat de manera acarnissada, agredint els que van aconseguit passar, deixant entrar a territori espanyol a gendarmes marroquins per seguir atacant i duent a terme “devolucions en calent”, pràctiques totes elles enregistrades i per tant demostrables. Parlem, doncs, d’una nova massacre racista a les portes d’una Europa indigna i vergonyant, que aquest cop s’ha cobrat, de moment, 37 vides.

Davant d’aquests fets, les entitats solidàries d’arreu del país han activat la denúncia i solidaritat enfront els fets ocorreguts a Melilla; responent la ciutadania amb diferents concentracions a diferents municipis de Catalunya i l’ estat espanyol.

Ens mouen els Drets Humans

Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram