WOMEN, LIFE, FREEDOM

Des del passat 13 de setembre, quan al voltant de les 18 h de la tarda, Mahsa Amini va ser detinguda a Teheran per la «Policia de la moral», el poble d’Iran s’ha revoltat durant setmanes, rebutjant l’assassinat de la Mahsa, quan es va saber que finalment moria a l’Hospital després de dos dies en coma, a causa de la brutal pallissa. Hi ha hagut centenars de morts en les manifestacions, inclosos nens i nenes. S’ha detingut entre 15.000 i 16.000 persones (segons explica Amnistia Internacional) i almenys 400 persones han estat condemnades a diferents penes de presó, inclosa la pena capital per a alguns d’ells, en judicis que no respecten en absolut les garanties processals.

Ja hi ha hagut dues execucions; els joves M. Shekari, executat a la presó i M. Reza, aquest últim penjat públicament a la ciutat de Mashad, cap d’ells sense poder-se defensar, violant els seus drets fins i tot abans del judici.

Hi ha pendents altres execucions, entre les quals es troba el futbolista professional Amir NasrAzadami. En el context de l’actual Mundial de futbol a Qatar, hi ha diverses iniciatives que reclamen clemència pel jugador.
Podeu signar a Change.org

https://chng.it/tTCLcynXJV

 

 

 

Setembre 2022

Fòrum sobre corresponsabilidad política local i protección internacional dels Drets Humans.

Haití

Es repeteixen assassinats a les fronteres.

Masacre a Melilla

El passat 24 de juny es va produir un intent de travessar la tanca frontera a Melilla. Hi van morir com a mínim 37 persones.

Centenars de persones, la majoria d’elles provinents de països més enllà del Sàhara, van intentar saltar la tanca frontera, però només 133 van arribar a la ciutat autònoma. Posteriorment, van ser deportades a la comissaria de la Policia Nacional espanyola i d’allà al Centro de Estancia Temporal para Immigrantes (CETI) de la mateixa ciutat. La resta de persones van ser brutalment atacades per la policia marroquina, havent-hi desenes d’elles, ferides, i la mort d’almenys 37.En aquest episodi, la Guàrdia Civil també va participar de manera acarnissada, agredint els que van aconseguir passar, deixant entrar a territori espanyol a gendarmes marroquins per continuar atacant i duent a terme «devolucions en calent», pràctiques totes elles enregistrades i, per tant, demostrables. Parlem, doncs, d’una nova massacre racista a les portes d’una Europa indigna i vergonyosa, que aquest cop s’ha cobrat, de moment, 37 vides.Davant d’aquests fets, les entitats solidàries d’arreu del país han activat la denúncia i solidaritat enfront dels fets ocorreguts a Melilla; responent la ciutadania amb diferents concentracions a diferents municipis de Catalunya i l’estat espanyol.

Ens mouen els Drets Humans

Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram