WOMEN, LIFE, FREEDOM

Des del passat 13 de setembre, quan al voltant de les 18 h de la tarda, Mahsa Amini va ser detinguda a Teheran per la «Policia de la moral», el poble d’Iran s’ha revoltat durant setmanes, rebutjant l’assassinat de la Mahsa, quan es va saber que finalment moria a l’Hospital després de dos dies en coma, a causa de la brutal pallissa. Hi ha hagut centenars de morts en les manifestacions, inclosos nens i nenes. S’ha detingut entre 15.000 i 16.000 persones (segons explica Amnistia Internacional) i almenys 400 persones han estat condemnades a diferents penes de presó, inclosa la pena capital per a alguns d’ells, en judicis que no respecten en absolut les garanties processals.

Les primeres execucions, la dels els joves M. Shekari, executat a la presó i M. Reza, aquest últim penjat públicament a la ciutat de Mashad, cap d’ells sense poder-se defensar, violant els seus drets fins i tot abans del judici, es van produir fa setmanes. Ja són més de 250 execucions des del 2022.

Hi ha pendents altres execucions.

Podeu signar per intentar que no es produexin en diferents plataformes com Change.org o Amnistia Internacional

 

 

 

 

Setembre 2022

Fòrum sobre corresponsabilidad política local i protección internacional dels Drets Humans.

Haití

Es repeteixen assassinats a les fronteres.

Masacre a Melilla

El passat 24 de juny es va produir un intent de travessar la tanca frontera a Melilla. Hi van morir com a mínim 37 persones.

Centenars de persones, la majoria d’elles provinents de països més enllà del Sàhara, van intentar saltar la tanca frontera, però només 133 van arribar a la ciutat autònoma. Posteriorment, van ser deportades a la comissaria de la Policia Nacional espanyola i d’allà al Centro de Estancia Temporal para Immigrantes (CETI) de la mateixa ciutat. La resta de persones van ser brutalment atacades per la policia marroquina, havent-hi desenes d’elles, ferides, i la mort d’almenys 37.En aquest episodi, la Guàrdia Civil també va participar de manera acarnissada, agredint els que van aconseguir passar, deixant entrar a territori espanyol a gendarmes marroquins per continuar atacant i duent a terme «devolucions en calent», pràctiques totes elles enregistrades i, per tant, demostrables. Parlem, doncs, d’una nova massacre racista a les portes d’una Europa indigna i vergonyosa, que aquest cop s’ha cobrat, de moment, 37 vides.Davant d’aquests fets, les entitats solidàries d’arreu del país han activat la denúncia i solidaritat enfront dels fets ocorreguts a Melilla; responent la ciutadania amb diferents concentracions a diferents municipis de Catalunya i l’estat espanyol.

Ens mouen els Drets Humans

Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram